Doza de sănătate. Ceai de cimbru. Luptă împotriva infecțiilor respiratorii, distruge streptococul din gât și virusul gripei

000 Ceai de cimbru

Cimbrul are un conținut generos de vitamine (A, C, E, K) și alte minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu), iar datorită acestora, proprietățile sale stimulează protecția organismului împotriva numeroaselor boli: gripă, bronșită, sinuzită, răceală. Cimbrul oferă și numeroase proprietăți antifungice și antibacteriene.

Ceaiul de cimbru are capacitatea de a ne proteja împotriva gripei, infecților respiratorii și virusurilor. Se pune 1 linguriță de cimbru uscat într-o cană și se toarnă apă clocotită deasupra. Se acoperă cana şi se lasă la infuzat timp de 10 minute după care se strecoară.

Se adaugă și 1 linguriță de miere și un pic de zeamă de lămâie și se consumă de 2-3 ori pe zi câte o cană. Printre altele, se recomandă și pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru stimularea sănătății generale.

Beneficiile cimbrului pentru sănătate:

Reduce tensiunea arterială.  Antioxidanții din cimbru au capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare, de a scădea nivelul colesterolului și de a menține un nivel sănătos al tensiunii arteriale.

Toxiinfecții alimentare. Atunci când alimentele, care conțin bacterii, germeni toxici sau paraziți, sunt ingerate, apare intoxicația alimentară. Timolul și carvacrolul din cimbru distrug bacteriile care provoacă infecția, luptând cu succes împotriva simptomelor specifice.

Gripă și răceală. Datorită proprietăților puternice antibiotice și antivirale, cimbrul este un remediu natural puternic în tratarea infecțiilor respiratorii. Acționează ca un expectorant, eliminând excesul de mucus și ajutând la calmarea gâtului.

Anxietate. Cimbrul este foarte eficient și în calmarea stresului și în ameliorarea anxietății. Se pun câteva picături de ulei esențial de cimbru pe un șervețel și se inspiră profund pentru a ușura presiunea și pentru a ameliora anxietatea.

Streptococi. Cimbrul reduce și spasmele musculare și previne tusea care provoacă adesea dureri în gât. Pentru a  calma infecția cu streptococ, se recomandă o gură de ceai cald de cimbru cu care se face gargară timp de 2 minute.

Acneea. Această plantă este cunoscută și ca o soluție naturală pentru pielea grasă și pentru erupțiile de acnee. Se înmoaie un tampon de vată în ceai de cimbru și se pune pe zona afectată de acnee. Ceaiul de cimbru este destul de eficient și în eliminarea tulpinii Propionibacterium acnes, care duce adesea la coșuri, puncte albe și chisturi acneice. (Sursa – kiloCalorii)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий