Doza de sănătate. Proprietățile terapeutice ale plantei aloe vera

02 Aloe vera

Puține plante oferă la fel de multe beneficii pentru sănătate ca aloe vera. Aceasta a devenit celebră datorită utilizărilor sale medicinale. Aloe vera se numără printre cele mai bune remedii naturiste pentru ten. Există anumite proprietăți ale plantei aloe vera, datorită cărora aceasta este un ingredient incredibil, pe care merită să-l avem mereu la îndemână.

Întărirea sistemului imunitar

Pentru a întări sistemul imunitar, se prepară o băutură din următoarele trei ingrediente: 1 frunză de aloe vera,  1 cană de apă, 1 lingură de miere.

Mai întâi se spală frunza de aloe vera până când sunt îndepărtaţi toți țepii. Apoi se procesează cu ajutorul unui robot de bucătărie sau se pisează cu o furculiță. Se amestecă frunza de aloe vera pisată cu apa și se adaugă mierea.

Redarea sănătății părului

Anumite proprietăți ale plantei aloe vera ajută la redarea sănătăţii podoabei capilare. Gelul preparat din această plantă ajută la prevenirea căderii părului, fortificând firele, stimulându-le creșterea și făcându-le să strălucească — beneficii foarte importante pentru oricine.

Pentru a prepara această loţiune e nevoie de două ingrediente: 1 frunză de aloe vera şi 1 lingură de ulei de migdale.

Frunza de aloe vera se secționează pe verticală și se taie mărunt.  Se amestecă frunza cu uleiul de migdale și se aplică remediul obținut pe păr. După 20 de minute, se spală părul cu apă caldă.

Îngrijirea  tenului

Aloe vera are un înalt efect hidratant, îmbunătățește elasticitatea pielii și încetinește procesul îmbătrânirii. Datorită acestei plante, poate fi prevenită apariția ridurilor, petelor și a altor imperfecțiuni într-un mod foarte simplu.

Pentru prepararea acestui remediu e nevoie de 100 g de suc de aloe vera natural, 5 linguri de apă, 5 linguri de alcool sanitar.

Pentru ca loțiunea să acţioneze, se întinde pe față și pe gât în fiecare zi. Se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă și se aplică o cremă hidratantă.

Menținerea sănătății florei intestinale

Aloe vera poate ajuta  la menţinerea florei intestinale în stare optimă. Sucul de aloe vera ameliorează simptomele sindromului de colon iritabil, calmând membranele mucoase ale stomacului și ale intestinelor.

Pentru a combate simptomele acestei boli incomode, este suficient să se folosească 30 ml de suc de aloe vera natural de două ori pe zi.

Totodată, aloe vera are proprietăți antibacteriene utile împotriva microorganismului Helicobacter pylori, care poate provoca ulcere gastrice grave.

Reducerea glicemiei

Aceasta este una dintre cele mai puternice proprietăți ale plantei aloe vera, dar se numără și printre cele mai puțin cunoscute. Mai exact, pacienții cu diabet pot folosi aloe vera pentru a reduce glicemia.

Aloe vera ține sub control nivelul de glucoză din sânge, mai ales în cazul persoanelor cu diabet de tip 2. Însă se apelează la acest ingredient cu grijă. Se recomandă să se consulte un medic înainte de a-l folosi în acest scop, deoarece, în anumite cazuri, consumul regulat de suplimente pe bază de aloe vera poate cauza tulburări hepatice.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий