Dronele navale ucrainene au distrus vasul rusesc „Ivanoveţ” și continuă să-și demonstreze eficiența

1 2 F 7

Vasul „Ivanoveţ”, care a fost scufundat de militarii ucraineni, era, într-o oarecare măsură, mândria marinei rusești. Existau doar trei nave similare.

„Andrii Iusov, reprezentantul Serviciului de Informații al Ministrului Apărării al Ucrainei, a declarat acest lucru în timpul unei emisiuni televizate.

„Am văzut o lovitură directă, iar întreaga lume a văzut imaginile. Aceasta este o operațiune specială serioasă, importantă și de succes a Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina și a Grupului celor 13, iar astfel de operațiuni vor continua cu siguranță», a declarat Iusov.

Potrivit lui, distrugerea vasului este un rezultat grav, deoarece existau doar trei astfel de nave cu rachete în serviciul Flotei rusești din Marea Neagră, dar acum există „minus una”.

Iusov a precizat că, în acest sens, nava era mândria Marinei ruse, care nu a fost capabilă să „facă față provocărilor”. Ea a fost distrusă în timpul serviciului de luptă, fără nicio șansă de recuperare.

În noaptea de 1 februarie, în Crimeea ocupată, militarii ai unității speciale Grupul 13 au distrus nava de rachete „Ivanoveţ” a Flotei rusești din Marea Neagră. Serviciile de informații au prezentat, de asemenea, o înregistrare video a atacului. Costul navei pierdute de Rusia este de aproximativ 60-70 de milioane de dolari.

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий