DRP a lansat Programul „Susţinerea mediului asociativ românesc afara graniţelor ţării”

DRP vizual 07 sept 2022 (1)

Lansăm astăzi, 7 septembrie 2022Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării.

Constituirea, dezvoltarea și consolidarea unui mediu asociativ închegat și reprezentativ pentru apărarea intereselor românilor de pretutindeni, dar și întărirea legăturilor acestora cu țara de origine reprezintă unul dintre principalele obiective ale politicilor statului român în domeniu. De asemenea, mediul asociativ, în diferitele sale forme de organizare și funcționare, reprezintă factorul de coagulare al comunității și de promovarea a valorilor românești în afara granițelor.

Mediul asociativ românesc din afara granițelor cunoaște nevoile și așteptările comunităților românești. Astfel, asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor din afara granițelor concep și implementează programe și acțiuni în beneficiul românilor de pretutindeni în scopul conservării și dezvoltării identității lingvistice, culturale și spirituale românești, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

În acest context, DRP își asumă sprijinirea mediului asociativ românesc din afara granițelor prin lansarea Apelului competitiv de selecţie a beneficiarilor de granturi pentru Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării.

Condițiile de acordare, utilizare și decontare a sprijinului financiar sub formă de grant pot fi consultate pe site-ul DRP, secțiunea Finanțări, categoria Granturi, subsecțiunea Mediu asociativ.

Echipa DRP vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare, clarificări și  îndrumări în vederea accesării fondurilor nerambursabile la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro.

Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării | Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (gov.ro)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий