Pentagonul se pregăteşte să susţină Armata Ucraineană pe un termen îndelungat

EASTERN UKRAINE , UKRAINE - JULY 1: A Ukrainian serviceman as seen on HIMARS on July 1, 2022 in Eastern Ukraine. 

(Photo by Anastasia Vlasova for The Washington Post via Getty Images)

Pentagonul pregătește o analiză detaliată pentru Forțele Armate ale Ucrainei, precum și un plan de sprijinire a armatei ucrainene pe termen mediu și îndelungat, în special după încheierea războiului cu Rusia, transmite CNN cu referire la trei reprezentanți ai Ministerului Apărării al SUA.

Potrivit publicației, această activitate este condusă de președintele Comitetului unit al șefilor de stat major, generalul Mark Milley. Desfăşurarea ei urmează să asigure miliarde de dolari de ajutor militar, pe care Statele Unite l-au oferit Ucrainei după începutul invaziei ruse.

Unul dintre interlocutorii CNN a remarcat că lucrarea este încă într-un stadiu incipient. El a adăugat că dincolo de conflictul actual, care se așteaptă să se prelungească, SUA prevăd să ofere sprijin pentru cel puțin următorii cinci ani de la încheierea războiului.

Analiza este realizată în comun cu partea ucraineană și, dacă va fi aprobată de Președintele Joe Biden, ar putea asigura vânzări de arme pe mai mulți ani și crearea unui program de pregătire militară pe termen lung al SUA. Raportul va fi prezentat la Kiev ca evaluare, dar va conține o foaie de parcurs clară care să arate modul în care SUA consideră că Ucraina ar trebui să-și dezvolte forțele armate.

Pentagonul planifică să finalizeze analiza în următoarele două luni. În același timp, opinia Ucrainei va avea o importanță decisivă în ea.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий