DRP continuă dialogul cu românii din afara granițelor țării

12 01 2023 F 1

La 11 ianuarie a avut loc prima video-conferință din anul curent a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni cu reprezentanții comunităților românești din afara granițelor României. Pe contul său de Facebook DRP a postat următorul comunicat: „Fie că vorbim despre românii din diaspora sau din țările din vecinătatea României, aceștia sunt prioritatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Miercuri, 11 ianuarie, în cadrul primei video-conferințe din acest an, secretarul de stat Gheorghe Cârciu, alături de reprezentanți ai DRP, a analizat și dezbătut cu peste 130 de reprezentanți ai mediului asociativ românesc din comunitățile istorice și din diaspora, principalele aspecte și rezultate ale proiectelor implementate la nivelul anului 2022.

„ Înainte de toate, vreau să vă mulțumesc pentru dedicarea și munca de care ați dat dovadă pe tot parcursului anului 2022. A fost o perioadă grea, în care am fost cu toții puși la încercare. Acest început de an vine cu noi șanse, dar și cu provocări – mă refer aici la un buget de aproape patru ori mai mare decât cel din 2022. Acest fapt ne responsabilizează și mai mult. Vom continua să derulăm proiecte deja consacrate și vom veni cu altele noi”, a declarat secretarul de stat al DRP.

De asemenea, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni le-a transmis participanților, în ansamblu, calendarul principalelor acțiuni și programe prevăzute pentru anul 2023. Totodată, au fost oferite, punctual, răspunsuri tehnice referitoare la proiectele din cadrul sesiunii de finanțare nerambursabilă de anul trecut”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий