Incapacitatea bazei militaro-industriale de a depăși deficitul de muniții va împiedica capacitatea trupelor ruse de a întreprinde operațiuni ofensive în estul Ucrainei în 2023

12 01 2023 Ф 1

La această concluzie a ajuns Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), scrie RBK-Ucraina. Analiștii notează că, potrivit declarațiilor oficialilor americani și ucraineni din 10 ianuarie, intensitatea zilnică a focului de artilerie a ocupanților a scăzut cu 75 la sută, acesta fiind cel mai scăzut nivel din 24 februarie 2022. În raportul ISW se presupune că trupele ruse ar putea să-și fi redus bombardamentele ca urmare a reducerilor de aprovizionare sau ar putea să-și revadă  tactica. În cele din urmă, și-au epuizat stocurile de calibru 122 și 152 mm și alte rezerve în vara lui 2022, presupunând că atacurile excesive de artilerie ar duce la rezultate mai rapide.

„Federația Rusă trebuie acum să transfere obuze suplimentare din zonele din spatele frontului  și să cumpere muniții suplimentare din țări străine pentru a ieși din situația creată, ceea ce va duce la o scădere a ritmului de foc”, spun experții.

Institutul pentru Studierea Războiului adaugă: „În Rusia se recunoaște din ce în ce mai mult că problemele fundamentale, precum deficitul de muniții și incapacitatea de a asigura trupele, constituie un obstacol serios pentru desfășurarea operațiunilor ofensive”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий