După taberele de filtrare, ucrainenii sunt trimiși cu forța în regiunile depresive ale Rusiei

20 04 2022 IN 5

Zeci de mii de cetățeni ucraineni sunt ținuți în taberele de pe linia Manguş-Nikolske-Yalta, iar alte câteva mii sunt ținuți într-o tabără de filtrare din satul Bezymianna, regiunea Donețk.

În cadrul deportărilor forțate, ocupanţii au trimis deja 500.000 de ucraineni în regiunile depresive ale Rusiei, inclusiv 121.000 de copii. Aceste cifre au fost citate la ultima ședință a Consiliului de Securitate al ONU de reprezentantul permanent al țării noastre pe lângă  Organizație, Serghii Kislyţia.

„Rusia continuă să-i trimită forțat pe ucrainenii din teritoriile ocupate în Federaţia Rusă, așa cum a procedat cândva Germania nazistă. Un element integrant al transferului lor sunt taberele de filtrare. Cel puțin 20.000 de ucraineni sunt ținuți în lagăre de filtrare de-a lungul liniei Manguş-Nikolske-Yalta”, a precizat reprezentantul permanent pe  Twitter.

În teritoriile care au căzut sub ocupație, a început deja construcția activă a taberelor și temnițelor. Este vorba, în special, despre regiunea Herson și regiunea Zaporijjia. Cazurile de răpire a reprezentanților autorităților locale sunt destul de frecvente, a remarcat Kislyţia. Astăzi am raportat și despre răpirea activiștilor civili.

„Conform informațiilor disponibile, cetățenii Ucrainei sunt trimiși în regiunile economice deprimate ale Federației Ruse, în special în regiunile de nord și Insula Sahalin. Ucrainenii primesc documente care le interzic să părăsească regiunile rusești timp de doi ani”, s-a menţionat în raportul părții ucrainene, prezentat la ședința Consiliului de Securitate.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий