Durerile musculare

dureri-musculare

Când gripa vă ţintuieşte la pat, organismul slăbit în perioada de iarnă, poate fa­­voriza apariţia durerilor musculare

dureri-musculareÎntâlnite frecvent ca semn al suprasolicitării fizice, legate de cele mai multe ori de stilul de viaţă activ, durerile mus­culare au cauze diverse.
 Ce le provoacă?
Durerile musculare capătă diverse forme, cele mai inofensive dintre ele vizând grupe musculare bine delimitate. Aşa-numiţii cârcei sunt spasme provocate de contractarea unui muchi şi se manifestă printr-o durere intensă, bruscă. Se manifestă, îndeosebi, în urma unei mişcări forţate, dar pot să apară chiar dacă persoana se află în stare de repaus. Se calmează odată cu relaxarea muşchiului respectiv.
Crampele sau febra musculară se manifestă după efort fizic prelungit, de o intensitate mare faţă de cea obişnuită pentru organism. Trec de la sine în câteva zile. Diversele virusuri gripale sunt cele mai comune infecţii care cauzează, printre alte simptome, dureri musculare.
 Semn de îngrijorare
Atunci când nu sunt legate de o activitate fizică exagerată, durerile musculare devin un simptom îngrijorător, care vesteşte prezenţa unei infecţii în organism. În acest caz durerea nu se resimte într-o anumită zonă, ci este difuzată, propagându-se în tot corpul şi fiind adesea însoţită de febră şi frisoane.

 Tratament
 Se beau multe ceaiuri şi apă. Deshi­dratarea accelerează propa­ga­rea durerii.
 Masajul şi mişcarea uşoară aju­tă la detensionarea musculară.
 Se recomandă administrarea de antiinflamatoare, acestea calmând rapid durerea.
 Dacă sursa durerilor este cea gri­pală, nu ezitaţi să folosiţi produse homeopatice. Vă scapă de boală şi de toate simptomele care o însoţesc.

Добавить комментарий