Este nevoie de intervenția organizațiilor internaționale pentru a salva viețile oamenilor

7 06 F 4

După aruncarea în aer a Centralei hidroelectrice de la  Kahovka, situația umanitară de pe malul stâng al regiunii Herson, ocupat temporar, este extrem de dificilă, iar evacuarea de către armata rusă a eșuat. Primul vicepreședinte al Consiliului Regional, Iurii Sobolevski, a declarat acest lucru pe Telegram. „În ultimele 24 de ore, autoritățile regionale au primit numeroase apeluri de la oamenii de pe malul stâng care cereau să fie salvați. În același timp, ocupanții nu efectuează evacuări și nu au anulat starea de asediu. Armata rusă împiedică civilii să se salveze între ei. Există cazuri în care voluntarilor li se cer bani pentru un permis de trecere în zonele inundate și posibilitatea de a ajunge la oameni și de a-i salva cu bărcile lor”, scrie Sobolevski.

Potrivit lui, din cauza ocupării temporare a comunităților de pe malul stâng, autoritățile regionale din Herson nu au acces la aceste teritorii și nu pot oferi ajutor umanitar oamenilor. El spune că este nevoie de intervenția organizațiilor internaționale pentru a salva viețile oamenilor.

Începând cu 7 iunie, oamenii legii au primit rapoarte cu privire la trei persoane dispărute în zona inundată din regiunea Herson.

Anterior, Serviciul de Stat pentru Situațiile de Urgență a raportat că peste 1.548 de persoane au fost evacuate din cartierul Korabel din Herson. Evacuarea în oraș continuă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий