Filmul despre Vasile Tărâţeanu i-a adunat pe prietenii din Suceava a regretatului poet la Universitatea  din acest oraş

18 2 F 5

Documentarul „Vasile Tărâțeanu – Arcașul neamului românesc din nordul Bucovinei”, realizat  de Fundația Culturală de Binefacere „Casa Limbii Române” din regiunea Cernăuți  cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni şi lansat în toamna anului trecut, a fost proiectat nu numai la Cernăuţi, ci şi la Bucureşti, precum şi în alte oraşe din România. La 16 februarie curent au avut posibilitatea să-l privească şi sucevenii. Filmul a fost proiectat  în sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității „Ștefan cel Mare”.

Fiica regretatului poet şi activist public, Vasile Tărâţeanu, membru de onoare al Academiei Române, Ana-Cristina Mihaiesi Tărâţeanu, în contul său de Facebook, şi-a exprimat recunoştinţa Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava pentru oferirea „sălii minunate a auditoriumului „Joseph Schmidt” în proiectarea filmului „Vasile Tărâțeanu — Arcașul neamului românesc din Nordul Bucovinei” și partenerului Centrului Media BucPress Cernăuţi,  pentru „sprijinul necondiționat de la idee până la proiectare”.

Publicul sucevean, care l-a cunoscut foarte bine pe Vasile Tărâţeanu, a dat o înaltă apreciere acestei realizări cinematografice de debut a autorilor documentarului, dorindu-le din toată inima inspiraţie în continuare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий