Forțele Armate Ucrainene au forțat 17.000 de ocupanți să dezerteze fără să tragă un singur foc de armă

4 11 F 2

Ucraina, grație operațiunilor sale de informare, a forțat 17 mii de soldați ruși să dezerteze fără să tragă un singur foc de armă, comunică RBK-Ucraina cu referire la șeful Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al armatei americane, Jonathan Braga, citat de Business Insider.

După cum notează publicația, progresul rapid al tehnologiilor de comunicare, utilizarea mass-media și a rețelelor sociale au facilitat accesul la informații. Acest lucru a permis Ucrainei să-și promoveze interesele în fața unui public larg și să submineze pozițiile concurenților săi. Potrivit comandantului american, Ucraina a folosit tehnici de propagandă care au convins mii de ruși să își abandoneze pozițiile.

„Mesajele au jucat un rol uriaș din punct de vedere tactic și operațional. I-am susținut pe partenerii ucraineni acolo. Ați făcut ca 17.000 de ruși să dezerteze. Asta înseamnă 17.000 de soldați care nu trebuiau să fie aruncați în aer pe câmpul de luptă sau distruși. Aceasta le-a slăbit mecanismele de apărare”, a subliniat  Bardo.

Folosind rețelele de socializare, armata și serviciile de informații pot aduna informații detaliate despre inamic, echipamentul și efectivele acestuia. Aceste date sunt folosite pentru a ataca și a submina spiritul moral. Publicația adaugă că Kremlinul încearcă să contracareze consecințele operațiunii informative-psihologice ucrainene. Este vorba despre pedepse, în special, și despre executarea soldaților.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий