Fragmente ale unei drone rusești au căzut pe teritoriul României

29 3 F 4
Ministerul român al Apărării a anunțat că fragmente asemănătoare unei drone au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea fluviului Dunărea și a frontierei cu Ucraina. Acest lucru se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării dat publicității vineri, relatează „Evropeiska Pravda”.
Elemente ale dronei suspecte au fost găsite pe un teren agricol de pe Insula Mare a Brăilei.
„Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile specializate ale Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, desfășoară o anchetă privind incidentul de vineri, 29 martie 2024, în cadrul unor proceduri operaționale speciale”, se arată în comunicat.
CNN Antena 3 susține că epava a fost găsită la 12 km de municipiul Brăila. Prăbușirea dronei la scurt timp după miezul nopții ar fi fost însoțită de o bubuitură puternică. La auzul zgomotului, localnicii au ieșit din case și au chemat serviciile de urgență. Poliția și anchetatorii au înconjurat în scurt timp zona.
Potrivit unor surse, ar fi vorba de o dronă rusă care ar fi trebuit să atace porturile ucrainene de pe Dunăre și care, cel mai probabil, avea un sistem de ghidare GPS defectuos.
Acesta este aproximativ al cincilea sau al șaselea incident în care o dronă se prăbușește pe teritoriul României în timp ce Rusia atacă porturile ucrainene de pe Dunăre. NATO și oficialii români au declarat după incidente similare din trecut că nu au găsit nicio dovadă a unui atac deliberat care să vizeze România.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий