Gripa australiană ameninţă Ucraina

Screenshot_1

Vremea de toamnă este prielnică pentru dezvoltarea viruşilor. În această perioadă se înmulţesc cazurle de gripă şi viroze. Specialiştii spun că în acest an Ucraina se va confrunta cu un nou virus gripal foarte periculos. Virusul gripal H3N2 este cel mai urât coşmar de sezon cu care s-a confruntat Australia în ultimii zece ani!

Rezistent la antibiotice, extrem de contagios şi cu simptome alarmante. La începutul anului 2018 virusul a ajuns şi în Europa. Tulpina virusului H3N2 este una dintre cele aflate în circulaţie în prezent. Seamănă cu răceala de tip A, care este extrem de răspândită în rândul copiilor şi persoanelor în vârstă. În cazul răcelii, majoritatea persoanelor se vindecă fără să apeleze la antibiotice, tratându-se doar cu ibuprofen şi paracetamol şi consumând multe lichide. Rareori, răceala poate fi mortală şi numai în cazurile în care este asociată cu o altă afecţiune imunitară a pacientului. Doctorii britanici au descoperit că virusul australian este o combinaţie între virusul răcelii B şi tulpina H3N2. Virusul H3N2 a apărut iarna trecută, dar nu s-a manifestat violent. Cele mai grave cazuri au fost înregistrate în cazul persoanelor trecute de 65 de ani. Vaccinarea este cea mai bună măsură de protecţie împotriva virusului. Vaccinul va apărea în vânzare în farmacii în luna octombrie.

Virusul H3N2 provenit din Australia se răspândeşte extrem de rapid din cauza temperaturilor crescute pentru această perioadă a anului. Doctorii recomandă ca persoanele care prezintă simptome gripale să evite să mai iasă în public, să consulte imediat un doctor, să poarte măşti pe faţă dacă ies din casă şi să consume multe lichide. Atenţie: virusul poate fi fatal pentru femeile însărcinate şi persoanele care suferă de astm!

Добавить комментарий