Guvernul ucrainean a aprobat deschiderea, după reconstrucţie,  a două puncte de trecere a frontierei cu România

30 04 2022 IN 2

Cabinetul de Miniștri a aprobat deschiderea punctelor de control „Diakivţi” și „Crasnoilsc” la frontiera regiunii Cernăuți cu România, după reconstrucție, transmite Interfax-Ucraina.

Potrivit declaraţiei Premierului Denys Şmygal la ședința Guvernului, Ucraina negociază și organizarea controlului comun de frontieră cu partea română la aceste puncte de control.

„Deschidem două noi puncte de control la frontiera cu România: „Diakivţi” și „Crasnoilsc”, care vor ajuta la descărcarea traficului prin frontieră. În afară de aceasta, Ucraina negociază cu alte state vecine pentru a pune în funcţiune punctele de control comune şi a efectua în comun controlul vamal pentru a accelera și mai mult acest proces”, a explicat şeful executivului.

La rândul său, reprezentantul Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă, Taras Melniciuk, a spus că aceste puncte de control sunt deschise pietonilor și mașinilor, cu excepția transportului de marfă. În noiembrie 2021, autoritățile din regiunea Cernăuți au promis că vor finaliza reconstrucţia punctelor de control „Diakivţi” și „Crasnoilsc” până la sfârșitul anului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În martie 2022, șeful Serviciului Vamal de Stat, Viaceslav Demcenko, a comunicat că departamentul său a pregătit deja și a înaintat Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Infrastructurii, Ministerului Finanțelor și Serviciului de Frontieră de Stat proiectul dispoziţiei Cabinetul de Miniștri privind deschiderea acestor două puncte de trecere a frontierei cu România după o procedură simplificată.

De asemenea, Căile Ferate Române urmează ca în următoarele zile să mărească posibilităţile gării Vicşani de lângă frontiera cu regiunea Cernăuți pentru a extinde transportul feroviar de marfă cu Ucraina, deoarece ţara noastră  a pierdut capacitatea de a folosi porturile maritime din cauza agresiunii ruse. În afară de aceasta, gara Halmeu de lângă frontiera  cu Transcarpatia va fi extinsă, iar ulterior va fi reconstruită ramificația de cale ferată spre Ucraina din portul Galați.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий