În Donbas se hotărăşte soarta războiului

30 04 2022 IN 1

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat că în luptele și în confruntarea Forțelor Armate ale Ucrainei cu armata rusă din Donbas, astăzi se decide dacă această regiune și viața în ea vor exista.  „În Donbas, ocupanții fac totul pentru a distruge o parte din viață pe acest teritoriu. Bombardări brutale permanente, tiruri permanente asupra infrastructurii și carierelor locative arată că Rusia vrea să transforme această zonă în una fără populaţie. Prin urmare, apărarea pământului nostru, apărarea cetăţenilor noştri este o luptă pentru viață în înţelesul direct al acestui cuvânt”, a accentuat Volodymyr  Zelenski în adresarea sa video din vineri seară.

„Pentru Lysyciansk, Severodoneţk, Popasna, Kramatorsk, Sloviansk, Mariinka și alte orașe și comunități din Donbas, pe care trupele ruse vor să le transforme în ruine, în acest război se hotărăşte totul. Numai dacă Ucraina va supraviețui, ele  vor trăi. Dacă invadatorii ruși își realizează planurile cel puțin parțial, lor le ajunge suficientă artilerie și avioane pentru a ne distruge întregul Donbas, așa cum au făcut deja cu Mariupol”, a subliniat şeful statului.

Potrivit lui, Mariupol este în prezent un lagăr de concentrare rusesc, iar rușii se comportă mai cinic decât naziștii de acum 80 de ani. „Oraşul care a fost unul dintre cele mai dezvoltate, acum este doar un lagăr de concentrare rus în ruine. Iar ordinea introdusă de ocupanți în partea din Mariupol, pe care, din păcate, încă o controlează, nu cu mult diferită de ceea ce au făcut naziștii în teritoriul ocupat al Europei de Est. Dar armata rusă reușește să fie și mai cinică decât naziștii cu 80 de ani în urmă”, a relevat Președintele, citat de Interfax-Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий