Imaginile  din satelit Maxar demonstrează omorârea prizonierilor de război  ucraineni de către ruşi

31 07 2022 F 2

În cazul exterminării în masă a prizonierilor de război ucraineni la Olenivka ocupată, apar tot mai multe dovezi că această crimă a fost comisă de ruși. Despre aceasta atestă şi fotografiile din satelit Maxar, publicate de Christopher Miller, jurnalist la ediția americană BuzzFeed News. „Noile fotografii ale închisorii din Olenivska, regiunea Donețk, ocupată de ruși, unde au fost uciși cel puțin 50 de prizonieri de război ucraineni într-un atac despre care Kievul spune – și sugerează datele preliminare – atestă  că a fost efectuat de forțele ruse”, a scris Christopher Miller. El a  publicat două fotografii din 27 iulie şi din 30 iulie. În centrul imaginii se vede o baracă în care au murit circa cincizeci de soldați ucraineni capturați. Interesant este că în fotografia din 30 iulie se vede clar că acoperișul de tablă al barăcii părea să fi fost rupt de la exploziile din interior. O rachetă HIMARS lansată, chipurile, de Forțele Armate ale Ucrainei, după cum insistă propaganda rusă, ar fi provocat distrugeri complet diferite.

Anchetatorii InformNapalm, după ce au analizat materiale foto și video din colonia Olenivka, au mai afirmat că natura distrugerii indică explodarea proiectilelor în interior, care nu au mutat din loc nici patul, nici peretele, ci au provocat un incendiu. Ei sunt convinși că racheta ar fi provocat o distrugere cu mult mai mare decât un incendiu.

De asemenea, Serviciul Securităţii al Ucrainei a interceptat convorbiri telefonice în care ocupanții confirmă că trupele ruse sunt de vină pentru tragedia din colonia de la Olenivka, unde soldații ucraineni capturați au murit în urma unei explozii. Judecând după conversațiile insurgenţilor, rușii ar fi putut pune la cale o tragedie pe contul explozibililor plasate de ei în incinta coloniei. În special, niciunul dintre martorii oculari nu a auzit vreo rachetă zburând spre instituția de corecție. Nu s-a auzit nici un fluierat caracteristic, iar exploziile au avut loc de la sine.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий