Ucraina încearcă să prevină criza alimentară globală, în timp ce Rusia șantajează lumea cu foamea

31 07 2022 Ф 1

„Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale. Anul acesta, din cauza invaziei ruse, recolta ucraineană este amenințată. În timp ce Rusia șantajează lumea cu foamea, noi încercăm să prevenim o criză alimentară globală», a scris pe Facebook Președintele Volodymyr Zelenski, citat de Ukrinform.

Şeful statului, Volodymyr Zelenski, a mai informat că Ucraina este pregătită să exporte cereale și așteaptă semnale de la parteneri cu privire la începerea transportării. Ambasadorii țărilor G7 și ai Turciei în Ucraina au sosit la Odesa pentru a confirma importanța implementării acordului privind reluarea exporturilor de alimente ucrainene.

Ukrinform aminteşte că la Istanbul, în urma rezultatelor întâlnirii cvadrilaterale dintre Ucraina, Turcia, ONU și Rusia, pe 22 iulie, a fost semnat un acord, în cadrul căruia vor fi exportate cereale și alimente din porturile Ucrainei. Pe 23 iulie, inamicul a atacat portul maritim comercial Odesa cu rachete de croazieră de tip „Kalibr”. Două rachete au fost doborâte de Forțele de apărare aeriană, alte două au lovit infrastructura portului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий