„Îmi voi apăra pământul până la ultima picătură de sânge”

26 07 2022 F 4

Consiliul Regional Cernăuți comunică despre aceea că pe contul Comandantului suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook a fost postat un subiect, consacrat militarului cernăuțean, Oleksii Nadkernycinyi.

Până la data de 24 februarie Oleksii Nadkernycinyi făcea parte din trupa Teatrului Muzical-Dramatic Regional „O. Kobyleanska” din Cernăuți. După invazia Rusiei în Ucraina el a schimbat scena pe armă, s-a alăturat apărătorilor Patriei. Nu cu mult înainte de începutul războiului, actorul a participat la filmările unui film despre ghetoul din Cernăuți. Acum Oleksii spune că îi rușine să-și amintească despre aceea că a jucat în acest film rolul unui ofițer neamț, care împușca în oameni.

„La 24 februarie nu-mi venea să cred ceea ce s-a întâmplat. Mi se părea că toate acestea au loc într-un film. Însă nu aveam nici o îndoială că trebuie să plec și să-mi apăr țara de agresor. Cine, dacă nu noi trebuie să facem acest lucru”, spune cu fermitate Oleksii Nadkernycinyi.

A primit botezul luptei pe autostrada între regiunile Kirovograd, Mykolaiv și Odesa. „Acesta este pământul nostru, îl simt oriunde aș fi – la Cernăuți sau în Donbas. Când iau un pumn de țărână, simt că este a mea și o voi apăra-o până la ultima picătură de sânge”, afirmă actorul și ostașul Oleksii Nadkernycinyi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий