Moldova este foarte îngrijorată că ar putea fi următoarea victimă a unei invazii militare ruse

26 07 2022 F 1

Premierul moldovean, Natalia Gavriliţa, a spus acest lucru într-un interviu acordat WSJ, relatează Ukrinform. Potrivit acesteia, invazia rusă în Moldova este un „scenariu ipotetic”, dar situația se poate schimba. „Dacă ostilitățile se mută mai departe în partea de sud-vest a Ucrainei și mai aproape de Odesa, atunci, desigur, vom fi foarte îngrijorați”, a spus Gavrilița.

Ea a amintit că imediat după începerea războiului, Moldova a acceptat un număr mare de refugiați ucraineni și, potrivit sondajelor de opinie, marea majoritate a moldovenilor sunt pregătiți să găzduiască și mai mulți oameni. De asemenea, șeful Guvernului Republicii Moldova și-a exprimat îngrijorarea că forțele ruse se află pe teritoriul Transnistriei și a cerut altor țări să ia în serios amenințarea rusă. „Dacă un stat poate începe un război de anexare fără a ține cont de dreptul internațional, atunci niciunul dintre noi nu este în siguranță”, a spus ea.

Natalia Gavriliţa a adăugat că Moldova face „tot ce este posibil pentru a menține pacea și stabilitatea și pentru a evita escaladarea ostilităților”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий