Importul de produse alimentare din Ucraina: este posibil ca Moldova să se alăture interdicției introduse de alte țări europene

5 05 F 1

Ministrul Agriculturii al Moldovei, Vladimir Bolea, a declarat că țara sa posibil să introducă restricții la importul de produse agricole ucrainene, comunică NewsMaker. Conducătorul Ministerului Agriculturii în cadrul unei discuții cu șeful delegației UE în Moldova, Yanis Mazheiks, a relatat  despre intenția de a introduce „măsuri aplicate de unele țări UE referitoare la importul de cereale și culturi oleaginoase din Ucraina”. Totodată, Bolea a adăugat că Guvernul Republicii Moldova dorește să compenseze fermierilor pentru accizul la motorina pe care o folosesc și să introducă subvenții pentru achiziționarea de mijloace pentru protecția plantelor și îngrășăminte.

Anterior, Comisia Europeană a propus la cinci state ale UE – Bulgaria, Polonia, România, Slovacia și Ungaria – să renunțe la restricțiile la importul de produse ucrainene în schimbul sprijinului financiar.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий