ZIUA DE NAŞTERE 5 MAI. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

0 5 mai

5 mai – ziua trezirii la realitate

Puncte forte: convingător, interiorizat, edificator.

Puncte slabe: dogmatic, insensibil, gelos.

Persoanele născute pe 5 mai au tendinţa de a fi protectoare, ajungând chiar până la gelozie, când îşi exercită rolul de educatori sau de model – Secretul numerelor.

Adesea, nativii zilei de 5 mai consideră că au o misiune specială de a-i educa şi de a-i lumina pe ceilalţi, indiferent de starea lor. Ei pot oferi sfaturi celor care îşi doresc o viaţă mai bună. Procedând astfel, uneori pot stârni ura celorlalţi, fiind consideraţi băgăreţi. Cu toate acestea, în final, ceilalţi realizează cât de relevante pot fi sugestiile lor.

Intelectul celor născuţi pe 5 mai este foarte bine dezvoltat, dar rareori este folosit la întâmplare. Este valabil doar în teorii aplicate, în gândirea practică. Pentru cei născuţi astăzi adevăratul sens al lucrurilor este foarte important. Datorită încăpăţânării lor, pentru nativii zilei de 5 mai reprezintă o adevărată provocare recunoaşterea propriilor erori. Adesea, succesul lor va fi măsurat prin capacitatea de a se replia după o retragere sau înfrângere.

În timp, prietenii şi familia se pot simţi constrânşi de prejudecăţile de comportament celor născuţi pe 5 mai. Toţi preferă să fie apreciaţi pentru calităţile lor individuale, însă cei născuţi pe 5 mai omit uneori acest lucru. Cei născuţi astăzi ar trebui să încerce să accepte imperfecţiunile, excentricităţile şi nevoile speciale ale celor dragi lor. În calitate de părinţi ei trebuie să manifeste o grijă deosebită în privinţa copiilor. Aceştia trebuie să se simtă iubiţi pentru ceea ce sunt în realitate şi nu numai pentru ceea ce ar putea deveni.

Deoarece orice vorbitor are nevoie de audienţă, cel mai tragic lucru ce se poate întâmpla unui nativ al zilei de 5 mai este să fie ignorat. Cei născuţi astăzi se străduiesc să evite această situaţie cu orice preţ. În consecinţă, în cazul persoanelor născute pe 5 mai puţin evoluate, este necesar prea puţin timp pentru a pregăti şi a gândi o idee şi mult prea mult timp pentru a o prezenta. Într-adevăr, persoanele născute astăzi ştiu cum să-şi vândă marfa.

Tema trezirii este predominantă în vieţile nativilor zilei de 5 mai. Ei se străduiesc să stârnească şi să motiveze. Îi alertează pe ceilalţi în legătură cu adevărurile importante, alungând orice urmă de îndoială. În cazul în care îi îndeamnă pe ceilalţi să se apere singuri, să se revolte sau pur şi simplu să îşi îmbunătăţească viaţa de zi cu zi, mesajul nativilor zilei de 5 mai este ca o trompetă ce cheamă trupele la război. Cei născuţi astăzi pur şi simplu nu pot suferi ignoranţa  celorlalţi, chiar dacă este vorba de familie, prieteni sau colegi. Uneori, sunt într-o concurenţă acerbă cu cei ce le-ar putea uzurpa poziţia. Ei trebuie să evite orice fel de agresiune asupra celor din jur. Prin acest comportament ei îi vor îndepărta atât pe aliaţi, cât şi pe suporteri. Cei născuţi pe 5 mai acceptă foarte greu orice propuneri. Acest lucru intervine mai ales în cazul în care trebuie să accepte situaţii ieşite din comun. Pe de altă parte, cei născuţi astăzi dau dovadă de o mare răbdare când simt că procesul de îmbunătăţire este ţinut pe loc.

SFATURI: Încearcă să-i laşi în pace pentru o vreme pe cei din jurul tău. Orientează-te asupra problemelor personale – doar atunci vei fi mult mai eficient. Mai presus de toate, lasă-i pe oameni să facă propriile lor concluzii, chiar dacă este cazul să vezi cum greşesc. Acest lucru este relevant pentru cei ce sunt părinţi.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий