În Bucovina au fost reținute aproape 30 de persoane, care au încercat să plece ilegal în străinătate

9 08 2022 F 2

În regiunea Cernăuți grănicerii au reținut circa 30 de bărbaţi de vârsta recrutării,  care au încercat să intre ilegal în Moldova și România, informează  Serviciul de Stat de Frontieră al Ucrainei. Astfel, în dimineața zilei de 8 august, serviciul de pază a frontierei al Secţiei „Crasnoilsc” a dat de opt ​​bărbați. Aceştia au încercat să fugă, dar după o scurtă urmărire au fost prinși. Pentru a opri infractorii, grănicerii au tras focuri de avertizare în sus. Infractorii s-au dovedit a fi locuitori ai regiunilor Cernăuți, Kirovograd și Ivano-Frankivsk. Bărbații au încercat să plece clandestin în străinătate. Alte cinci persoane care au încercat să treacă ilegal în România au fost reținute de grănicerii aceluiași Secţii „Crasnoilsc” în zilele precedente de odihnă.

În aceste zile grănicerii de la secţiile „Secureni”, „Chelmenţi” și „Herţa” au reținut cincisprezece infractori de frontieră – locuitori ai regiunilor Harkiv, Donețk, Mykolaiv, Lviv și Cernăuți.

Toți infractorii au fost trimiși la unitățile de frontieră pentru a fi intentate procese penale în baza articolului „Trecerea ilegală sau încercarea de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”. În afară de aceasta, două persoane au fost îndreptate la Poliția Națională cu privire la infracțiunea prevăzută în articolul „Transport ilegal de persoane peste frontiera de stat a Ucrainei”. Aceștia riscă de la șapte până la nouă ani de închisoare. Anchetările sunt în desfășurare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий