Volodymyr Zelenski a avut o convorbire cu Bill Clinton

9 08 2022 F 1

Volodymyr Zelenski a mulțumit fostului președinte american, Bill Clinton, pentru sprijinul personal acordat Ucrainei. „Sunt recunoscător celui de-al 42-lea președinte al Statelor Unite, Bill Clinton, pentru convorbirea și sprijinul personal al statului nostru!”, a scris Președintele Ucrainei pe Telegram, transmite Ukrinform. El a subliniat că este extrem de important ca societățile, în care libertatea și democrația sunt valori de bază, să simtă sensul actualităţii războiului din Ucraina.

Președinția a menționat că șeful statului a mulțumit pentru susţinerea cuprinzătoare din partea Statelor Unite la diferite niveluri, precum și pentru sprijinul personal al Ucrainei din partea lui Bill Clinton și soției sale, în special, pentru participarea la Summit-ul Primelor Doamne și Gentelmenilor. „Statele Unite ne ajută să împiedicăm Rusia să înghețe acest conflict. Și tocmai spre asta tinde Rusia. Suntem conștienți de ceea ce se întâmplă cu „conflictele înghețate”. Ele continuă mai mulţi ani, decenii. Nu ne putem permite acest lucru”, a accentuat  Volodymyr Zelenski, subliniind importanța întăririi în continuare a sancțiunilor împotriva Federației Ruse.

De asemenea, el l-a îndemnat pe Bill Clinton să-și folosească autoritatea personală pentru a atrage atenția comunității mondiale asupra bombardamentelor și exploatării Centralei Nucleare din Zaporojjia și asupra terorii nucleare a Rusiei.

În afară de aceasta, Volodymyr Zelenski a vorbit despre necesităţile de apărare ale țării noastre. Interlocutorii au discutat și despre participarea la viitoarele evenimente internaționale.

După cum a mai comunicat Ukrinform, Volodymyr Zelenski le-a mulțumit americanilor și șefului Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru că au oferit statului ucrainean un alt pachet de susţinere a securităţii în valoare de 1 miliard de dolari.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий