În câteva rânduri

În ultima săptămână în regiunea noastră preţurile la crupe s-au dublat. Dacă până nu demult hrişca, orezul, ovăzul costau 7-8 grivne kilogramul, în prezent – 16-18 grivne. Preţurile sunt dictate de furnizori şi, în pofida nivelului lor mare, produsele sunt cumpărate. Nu cumva a fost pus în funcţiune mecanismul panicii?

Directorul ad-interim al Departamentului pentru dezvoltarea agroindustrială din cadrul ARS Cernăuţi, Vasyl Sanduleak, a declarat că gospodăriile agricole din regiune, care cresc animale dispun de cantitatea necesară de nutreţuri pentru perioada de iarnă. Ele sunt asigurate în proporţie de 104 la sută cu nutreţuri simple şi suculente şi în proporţie de 135 la sută cu nutreţuri concentrate. Mai rămâne ca rafturile magazinelor alimentare să fie încărcate de produse lactate şi din carne.

Conducătorul raionului Storojineţ, Iaroslav Bartoş, a ţinut sfat cu membrii Consiliului decanilor de vârstă de pe lângă Administraţia Raională de Stat. Referindu-se la realizările raionului din anul curent, Iaroslav Bartoş a menţionat că au fost deschise mai multe grădiniţe de copii, astfel creându-se condiţii pentru instruirea şi educarea a 340 de preşcolari. A început să funcţioneze Centrul de prestare a serviciilor administrative, ceea ce va reduce corupţia.  Anul acesta populaţia raionului a trecut prin două campanii electorale şi prin trei valuri de mobilizare. În zona Operaţiunii antiteroriste şi-au pierdut viaţa 5 militari, originari din raionul Storojineţ, iar 15 au fost răniţi. Consiliul decanilor de vârstă au discutat problemele sociale ale raionului şi urmează să facă propuneri privind planul de lucru pe anul viitor.

La Casa orăşenească a tineretului de creaţie „Autograful” a avut loc spectacolul teatrului poetic – „Destinul meu în zări de cireşar” în baza creaţiilor poetului bucovinean Vasile Vascan, prezentat de studenţii de la Liceul de arte „I. Vorobchievici”. La „înscenarea” cuvântului poetic al lui Vasile Vascan, care cântă dor de mamă şi de vatra părintească, proslăveşte înaltele valori umane, studenţii au muncit timp de un an. Regizorul spectacolului „Destinul meu în zări de cireşar”, Grigori Sorocean, a declarat că asemenea acţiuni culturale îi uneşte pe oameni în aceste timpuri de restrişte.

 

 

Добавить комментарий