În Harkiv, 37 de persoane au fost rănite în după-amiaza zilei de 22 iunie în urma bombardamentelor rusești

22 6 Ф 4

Inamicul a bombardat zonele rezidențiale dense, a comunicat  în Telegram șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleg Sinegubov, citat de  Ukrinform. Potrivit lui Sinegubov, medicii luptă pentru viața a patru pacienți — două femei și doi bărbați care sunt în stare gravă.

După cum a relatat Ukrinform, la 22 iunie, în jurul orei 15:00, rușii au atacat Harkovul cu bombe aeriene ghidate, lovind o clădire rezidențială.

Președintele Volodymyr Zelenskyy a raportat 3 morți și 19 răniți ca urmare a unei bombe aeriene ghidate de inamic care a lovit o clădire rezidențială din Kharkiv. Ulterior, au fost raportați cel puțin 38 de răniți.

Discursul direct al lui Zelenski: „Toate serviciile necesare sunt la fața locului. Până în prezent, știm despre 19 răniți și trei morți. Condoleanțele mele tuturor celor care și-au pierdut apropiații”.

Președintele a subliniat că teroarea rusească cu bombe aeriene ghidate „trebuie oprită și poate fi oprită”. „Avem nevoie de decizii ferme ale partenerilor noștri, astfel încât să putem distruge teroriștii ruși și avioanele de luptă rusești acolo unde se află”, a cerut el. „Am dovedit deja că este posibil să protejăm oamenii și viețile de teroarea rachetelor, în special prin curățarea zonelor de frontieră de lansatoarele teroriste. De asemenea, trebuie să ne protejăm împotriva bombelor. Avem nevoie de această hotărâre fermă”, a subliniat Zelenski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий