În Moldova, în Transnistria nerecunoscută, au căzut fragmente dintr-o rachetă S-300

25 09 F 3
Explozia s-a produs în aer. Chișinăul a trimis observatori militari din contingentul Forțelor comune de menținere a păcii la locul unde au fost găsite resturile rachetei, în satul Chițcani, pe malul stâng al Nistrului, a comunicat Serviciul de presă al guvernului la 25 septembrie, transmite NewsMaker.
„Referitor la presupusa rachetă găsită în regiunea transnistreană, vă informăm că la fața locului au fost trimiși observatori militari din cadrul Forțelor mixte de menținere a păcii. Originea obiectului nu a fost încă stabilită, iar traiectoria de zbor a acestuia nu a fost confirmată de surse independente”, a precizat guvernul. Ministerul afacerilor interne al republicii nerecunoscute a publicat o fotografie a epavei pe site-ul său. „În satul Chițcani, locuitorii unei case au găsit fragmente, probabilț de la o rachetă de apărare antiaeriană, pe teritoriul curții lor. Sătenii au comunicat acest lucru la Departamentul de poliție din Bender la ora 7:15 astăzi, 25 septembrie. Se menționează că la fața locului a fost trimisă o echipă de investigație, specialiști de la Ministerul Apărării și reprezentanți ai Comisiei trilaterale. Partea găsită a rachetei a fost examinată la fața locului. Potrivit geniștilor, aceasta nu reprezintă o amenințare directă.
În noaptea de 25 septembrie, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, 11 rachete de croazieră Kalibr și 19 drone de atac Shahed-136/131 au fost distruse în Ucraina. În regiunea Odesa, rachetele rusești au lovit infrastructura portuară. Portul maritim a fost avariat, iar în clădirea hotelului din preajma gării a izbucnit un incendiu, care a fost stins. A fost distrus și un depozit de cereale.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий