În munţii Bucovinei a căzut prima zăpadă

12 11 Ф 1

La 12 noiembrie, în localităţile montane din regiunea Cernăuţi a nins pentru prima dată. Despre aceasta a comunicat în reţelele de socializare primarul Comunităţii Teritoriale Seleatin, Valeri Poleanciuk, şi a postat câteva fotografii.  

Este momentul potrivit să ne punem întrebarea: dar cum va fi iarna care vine? Majoritatea sinopticilor afirmă că ea nu se va deosebi de precedenta. Iarna 2023-2024 în Ucraina nu va avea diferențe semnificative de temperatură în comparație cu aceeași perioadă a ultimului sezon de încălzire, prognozează Wisemeteo. Vor fi puține zile cu precipitații sub formă de zăpadă sau ploaie în timpul iernii. Temperatura medie de iarnă va fi în jur de 0 grade. Aceasta nu este cu mult mai mică decât în iarna 2022-2023. Vremea de iarnă adevărată este prognozată să înceapă cam pe la 2 decembrie. Atunci temperatura va scădea până la -2 grade pentru prima dată în acest sezon.

În decembrie se prevede ca valorile medii să fie aproximativ -1 grad. Noaptea valorile termice vor fi cuprinse între 0 și -8 grade. Cea mai mare valoare termică în decembrie poate fi de +7 grade. Nu se așteaptă ninsori sau ploi semnificative.

Vremea în ianuarie  va fi ușor mai caldă decât în decembrie, cu o temperatură medie de aproximativ 0 grade. Cu toate acestea, pe parcursul lunii, valorile termice vor oscila între -5 și -8 grade. Se așteaptă ca precipitațiile să fie scăzute.

Temperatura medie a aerului în februarie va fi de 0 grade, cu un grad mai mare decât anul trecut. Noaptea valorile termice medii vor fi de -11 grade. În februarie, se așteaptă puține precipitații.

12 11 Ф 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий