În regiunea Cernăuți vor fi extinse trei puncte de control la granița cu România

30 1 Ф 4

Regiunea Cernăuți intenționează să înceapă în acest an construcția celei de-a doua tranșe a punctelor de control Crasnoilsc și Diakivți. De asemenea, vor să mărească numărul de benzi pentru camioane la punctul de control Porubne, a declarat Ruslan Zaparaniuk, șeful AMR Cernăuți, într-un interviu acordat Agenției Ukrinform.

În special, răspunzând la o întrebare referitoare la extinderea anunțată anterior a punctelor de control existente de la Crasnoilsc și Diakivți, Zaparaniuk a spus „Suntem practic pregătiți să începem lucrările. Acum trebuie să finalizăm unele aspecte tehnice legate de obținerea verificării proiectului. S-au făcut modificări la proiectul celei de-a doua tranșe și acestea trebuie examinate. De îndată ce vor primi aprobarea expertului, cred că procesul celei de-a doua tranșe va putea începe”, a declarat oficialul.

Totodată, el a menționat că intensificarea procesului de construcție va depinde de fondurile alocate pentru aceste lucrări. Ruslan Zaparaniuk a precizat că, din cauza lipsei de disponibilitate a părții române de a permite trecerea camioanelor pe teritoriul său, punctul de control de la Crasnoilsc nu a putut încă să funcționeze la capacitatea sa actuală. Doar numai camioanele goale sunt lăsate să treacă.

„Orașul cel mai apropiat de punctul de control Crasnoilsc de pe partea română nu are în prezent nici un drum de centură. Iar conform reglementărilor lor, vehiculele grele nu pot trece printr-o astfel de localitate. În prezent se finalizează construcția unui drum de ocolire. Conform planurilor preliminare, în această vară, partea română va finaliza toate lucrările la drumul de ocolire, iar camioanele vor putea trece în totalitate prin punctul de control Crasnoilsc. Acest lucru va contribui la descongestionarea parțială a punctului de control Porubne, a adăugat Zaparaniuk.

Potrivit șefului regiunii, la punctul de control Porubne este planificată, de asemenea, reconstrucția pentru extinderea capacității existente.

După cum s-a comunicat, Ucraina construiește puncte de control la granița cu România pentru a accelera traficul.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий