„Am pierdut timpul…”: Kuleba face o declarație tranșantă cu privire la temerile occidentale

30 1 Ф 6

Ministrul s-a plâns de întârzierea în luarea unor decizii importante. În războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, nimic nu l-a avantajat mai mult pe președintele rus, Vladimir Putin, decât conceptul de „prevenire a escaladării”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, într-un interviu acordat revistei „Foreign Affairs”. În opinia lui, Putin „ar trebui să fie recunoscător” pentru acest concept, deoarece a întârziat adoptarea multor decizii importante care au fost în cele din urmă luate ulterior. „Am pierdut timp, am pierdut teritorii, am pierdut vieți”, a spus el.

Potrivit lui Kuleba, este ”extrem de dificil pentru țări să facă o schimbare într-o singură zi”, dar o fac, cel puțin parțial, atunci când permit transferul de arme către Ucraina: „Oare această schimbare a fost completă? Încă nu”. El a sugerat, de asemenea, că pentru a pune capăt unui război de această amploare este necesară eliminarea cauzei principale a războiului –  gândirea imperialistă a lui Putin.

După cum a relatat „The Washington Post”, în 2024, președintele rus, Vladimir Putin, va trebui să se confrunte cu un alt adversar periculos: războiul însuși. Luptele din Ucraina vor crește probabil povara asupra vieții majorității rușilor și îi vor pune pe mulți dintre ei în pericol și mai mare, deoarece războiul epuizează rezervele de bani și oameni ale Kremlinului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий