În România s-a răsturnat un autocar cu refugiaţi ucraineni

27 08 2022 F 6

Douăzeci de ucraineni, dintre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, sâmbătă dimineaţă, după ce autocarul cu care aceştia se întorceau în Ucraina s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe E 85, la Garoafa, transmite Agerpres, citat de mai multe agenţii ucrainene.

„În această dimineaţă, la ora 02,36, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea am activat Planul Roşu de intervenţie, (…) după ce un apel primit în jurul orei 02,27 la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că un autocar, în care se aflau 43 de pasageri de cetăţenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa. (…) Au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Celelalte 23 de persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Ulterior, trei persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiaţi au solicitat evaluare medicală şi au fost transportate la spital”, a precizat Nicuşor Halici, prefectul judeţului Vrancea.
Potrivit prefectului, din cele 20 de persoane internate, 17 au doar răni superficiale, zgârieturi sau lovituri care nu le pun în pericol viaţă şi pot fi externate în câteva ore, iar trei femei prezintă probleme accentuate.
Din primele constatări ale Poliţiei Rutiere, accidentul s-a produs ca urmare a stării de oboseală a şoferului, astfel că autocarul a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un şanţ şi, în contact cu un podeţ, s-a răsturnat, scrie Agerpres.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий