În timpul atacului masiv asupra Ucrainei armata rusă a lansat 30 de rachete,  dintre care 29 au fost doborâte de Forțele ucrainene

18 05 Ф 2

După cum comunică  RBK-Ucraina cu referire la canalul Telegram al Comandantului suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnyi, de la ora 21:00 pe 17 mai până la 05:30 pe 18 mai, invadatorii ruși au efectuat mai multe valuri de atacuri cu rachete în direcții diferite. „Au fost trase în total 30 de rachete de croazieră maritime, aeriene și terestre”, a scris Zalujnyi. El a precizat că inamicul a folosit pentru aceasta aeronavele strategice: două Tu-160 și opt Tu-95, care au tras 22 de rachete de croazieră H-101/H-555. De asemenea, de pe nave din Marea Neagră au fost lansate șase rachete de croazieră Kalibr, precum și două rachete de croazieră Iskander-K din sisteme de rachete operaționale-tactice la sol. „Forțele și mijloacele de apărare antiaeriană ale Forțelor Aeriene, în cooperare cu alte componente ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, au distrus 29 de rachete de croazieră”, a informat Zalujnyi. De asemenea, două au fost doborâte două drone de atac Shahed-136/131 și două drone de recunoaștere.

În această noapte armata rusă a încercat din nou să bombardeze masiv o serie de teritorii ucrainene. Inamicul a lansat  în direcția capitalei rachete și apoi drone. Toate țintele au fost doborâte. La Odesa, în timpul atacului, o rachetă a nimerit într-un obiectiv industrial.  O persoană a fost ucisă și încă doi paznici au fost răniți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий