În topul celor 100 cei mai influenți ucraineni au fost incluși doi bucovineni

1577198343_321321

Revista „Focus” a prezentat recent rating-ul anual al celor mai influenți 100 de ucraineni. Potrivit publicației, cel mai influent ucrainean în 2019 este președintele Volodimir Zelenski.

Pe locul doi, în clasament, se afla șeful Biroului liderului ucrainean şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Andrii Bogdan, iar pe a treia poziţie — oligarhul Igor Kolomoiski

În top zece au mai intrat primul ministru ucrainean Oleksii Honciaruk, procurorul general Ruslan Riaboşapka, șeful Serviciului de Securitate Ivan Bakanov, preşedintele Radei Supreme Dmitro Razumkov, ministrul de interne Arsen Avakov, afaceristul Rinat Ahmetov și primul consilier prezidențial Serghii Şefir.

În cest topul au fost incluși două personalități de origine ucraineană din Bucovina. Este vorba despre mitropolitul Epifanie care a ocupat locul 26 și mitropolitul Onufrie — locul 27.

Printre cei mai influenți ucraineni în 2019 se numără și oligarhul Dmitro Firtaș (locul 36), care a studiat și activat la Cernăuți și are o legătură strânsă cu acest oraș.

Добавить комментарий