În Ucraina aproape 900 de unități sanitare au fost deja deteriorate de armata rusă, iar 127 de spitale au fost complet distruse

24 07 2022 F 1

Aceste cifre au fost oficializate de ministrul Ocrotirii Sănătății, Viktor Liaşko, la cel de-al doilea Summit Internațional al primelor doamne și gentelmenilor de la Kiev, transmite  Ukrinform.

Teroristul rus a avariat deja aproape 900 de unități sanitare, 127 de spitale au fost complet distruse şi nu pot fi restaurate, 90 de ambulanțe au fost nimicite, 250 de vehicule au fost confiscate și nu au fost returnate nici până astăzi, 450 de farmaciile sunt avariate și nu funcționează, 41 – complet distruse…”, a precizat Liaşko.

El a subliniat că, în primul rând, medicii salvează oamenii și îi tratează, pentru că numai după aceasta ucrainenii vor putea reveni la construirea viitorului Ucrainei, inclusiv a infrastructurii.

Ministrul a mulțumit tuturor celor care ajută sistemul medical să salveze ucrainenii și să se gândească la refacerea atât a infrastructurii, cât și la restabilirea sănătăţii psihice și fizice a pacienţilor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий