În Ucraina viitoare nu va fi loc pentru acei, care caută să se îmbogățească pe contul statului

23 01 2023 Ф 1

Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, este convinsă că în Ucraina viitoare nu poate fi loc pentru acei, care folosesc resursele de stat în scopul îmbogățirii personale. Despre aceasta ea a declarat în mesajul său de salut înainte de lecția laureatei Premiului Nobel pentru Pace, Oleksandra Matviiciuk, ținută la Forumul de securitate de la Kiev, transmite Ukrinform. „Președintele Zelenski a spus că puterea societății și statului se bazează pe jurisdicție, pe dreptate. El a subliniat rolul jurnaliștilor, accentuând că nu va exista o cale de revenire la ceea ce a fost în trecut. În Ucraina viitoare nu poate fi loc pentru acei, care folosesc resursele de stat în scopul propriei îmbogățiri, deoarece resursele de stat trebuie să servească  poporul, statul”, a relevat ambasadorul american.

Brink și-a exprimat speranța că toate lecțiile pe care le-a însușit societatea ucraineană, îl mobilizează pe Președinte și pe Guvern, care este responsabil în fața poporului ucrainean. Ea a specificat că SUA continuă să asigure funcționarea instituțiilor pentru interesele multora, dar nu a unui număr limitat de persoane, pentru ca toți să aibă posibilitatea de a activa cu succes.  „Acestea sunt valorile pe care noi le împărtășim, valorile care au servit drept motiv pentru actele de bază în Statele Unite, acestea sunt valorile care cer un volum mare de muncă pentru a fi aplicate în viață”, a mai spus ambasadorul.

După cum a comunicat Ukrinform, ediția „Dzerkalo tyjnia”, a publicat un material în care se menționează că, chipurile, prețurile la produsele alimentare pentru militari în contractul Ministerului Apărării sunt de două-trei ori mai mari decât prețurile cu amănuntul. Ministerul Apărării a accentuat că datele referitoare la produsele alimentare pentru militari, difuzate în mass-media, sunt o manipulare intenționată. Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, urma să comenteze situația la ședința Comitetului Radei Supreme pentru securitatea națională, apărare și investigații.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий