În ultimele luni, Rusia a lansat o nouă campanie aeriană limitată, încercând să slăbească capacitățile de contraofensivă ale Ucrainei

30 05 Ф 3 а

La această concluzie au ajuns analiștii americani.  Atacurile aeriene ale Forțelor Armate Ruse asupra Kievului, care au devenit mai frecvente în ultimele zile, au redus capacitatea Rusiei de a ține contraofensiva așteptată a Forțelor de Apărare ale Ucrainei. Acest lucru este precizat în raportul Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW) din 29 mai.

În noaptea de 30 mai Rusia a atacat Ucraina cu 31 de drone kamikaze. Forțele de apărare aeriană au doborât aproape toate dronele inamice, scrie RBK-Ucraina cu referire la Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene. Forțele și mijloacele Forțelor Aeriene în cooperare cu alte unități au doborât 29 de drone. Aproape toate „Shakhed-urile” au fost lichidate în apropiere de capitală și în spațiul aerian deasupra Kievului. Acest atac a fost al 17-lea de la începutul lunii mai. Fragmentele dronelor doborâte au căzut în mai multe raioane ale Kievului.  Se știe preliminar despre o victimă și trei răniți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий