Înalții oficiali ruși încă n-au ajuns la un numitor comun în ce privește posibilitatea de a desfășura o nouă ofensivă militară în Ucraina iarna aceasta

21 12 2022 Ф 1

Despre aceasta a declarat reporterilor, sub condiția anonimatului, un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat al SUA, relatează „Evropeiska pravda” cu referire la „The New York Times”. Potrivit oficialului american, există discuții interne în cele mai înalte cercuri militare ale Rusiei despre aceea dacă armata rusă poate desfășura o nouă ofensivă.

Oficialul a spus că SUA văd „lucruri contradictorii” în aceste discuții, unii oficiali făcând presiuni pentru o nouă ofensivă, în timp ce alții se întreabă dacă Rusia are capacitatea de a face acest lucru.Reprezentantul Departamentului de Stat nu a precizat pe baza căror date de informații determină SUA natura discuțiilor conducerii de vârf a Federației Ruse, dar a adăugat că în prezent nu este clar la ce vor conduce „acțiunile lor reale (ale Rusiei)”.

Vă amintim că săptămâna trecută, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnyi a declarat că, în opinia sa, Rusia mobilizează 200.000 de militari noi și ar putea încerca să cucerească Kievul încă în ianuarie 2023. Potrivit publicației „Politico”, Statele Unite iau în considerare extinderea sprijinului pentru Ucraina, pe fondul îngrijorării armatei ucrainene că Rusia ar putea încerca să recupereze Kievul în ianuarie. Totodată, anterior, la Casa Albă au fost exprimate îndoieli că Rusia ar putea lansa un atac asupra Kievului în viitorul apropiat, dar nu cred că Moscova a renunțat la intențiile sale de a ocupa teritoriul Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий