Vizita lui Zelenski la Bahmut a trezit în Rusia un val de critică la adresa dictatorului Putin

21 12 2022 F 3

Vizita Președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenski, la Bahmut a subminat operațiunea de informare a Kremlinului, care caută să-l prezinte pe dictatorului rus Vladimir Putin ca participant la război, comunică RBC-Ucraina cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiștii au indicat că, la 20 decembrie, Zelenski a vizitat Armata Ucraineană care apără zona tensionată Bahmut și a înmânat distincții.

La rândul său, Putin a organizat o ceremonie de premiere în care i-a menționat pe oficialii și propagandiștii Kremlinului. „Dictatorul și-a intensificat eforturile pentru a se salva pe sine și pe Ministerul Apărării al Federației Ruse de critici constante. Ceremonia de premiere indică în plus dorința lui Putin de a se prezenta ca un participant la război», a accentuat ISW.

În raport se subliniază că decizia lui Putin de a-i decora pe membrii anturajului său, care nici măcar nu au luat parte direct la lupte, spre deosebire de vizita lui Zelenski în prima linie de la Bahmut, a provocat critici în rândul rușilor. „În afară de aceasta, în  Federația Rusă s-a declarat că dictatorul își decorează „eroii de la Kremlin”, și nu soldații care participă la operațiuni de luptă pe linia frontului, adăugând că Putin nu a vizitat teritoriile ocupate”, concluzionează experții.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий