Întâlnire importantă în preajma începutului noului an de învățământ

11 08 Ф 2

Vineri, 11 august, aflându-se într-o deplasare de serviciu în regiunea Cernăuți,  adjunctul ministrului  Educației și Științei al Ucrainei, Evghen Kudriaveț, reprezentanta   Consiliului Europei, Zemfira Kondur, adjunctul șefului Serviciului de Stat al Ucrainei pentru politica etnică și libertatea de conștiință, Igor Lossovski, și șeful Secției de cooperare cu comunitățile etnice al Serviciului vizat, Viktor Kovrei, au efectuat o vizită de lucru la Liceul „Lider” care poartă numele lui Ion Neculce.  Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă de dialog. Adjunctul ministrului s-a interesat de asigurarea drepturilor minorităților naționale și de crearea unor condiții de calitate pentru organizarea procesului educațional.

11 08 Ф 3

Șefa Secției de educație, Jaclin Panasiuk, i-a informat pe oaspeți despre dezvoltarea educației în Comunitatea Teritorială Boian. Directoarea liceului, Svetlana Gavca, a relatat despre implementarea și rezultatele experimentului pan-ucrainean pe tema „Formarea multilingvismului elevilor: idei europene progresiste în context ucrainean” și despre modul în care instituția lucrează în război.

La finalul întâlnirii, Evghen Kudriaveț a discutat cu personalul didactic și și-a notat impresiile  despre această întâlnire în cartea de vizită a școlii, scrie site-ul Liceului „Lider”, care poartă numele lui Ion Neculce din Boian-Hlinița.

11 08 Ф 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий