Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova a reunit la Iași 1600 de tineri, inclusiv tineri din regiunea Cernăuți

ito-2018

În perioada 24-26 august 2018 Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, și Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Iași, au organizat prima ediție a „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova” (ITOM).

„Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova” a reunit la Iași 1600 de tineri, inclusiv 400 de tineri din Republica Moldova, Bulgaria și regiunea Cernăuți, Ucraina.

La eveniment, delegațiile au defilat în fața publicului, într-o paradă a steagurilor. A urmat o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, dar și reprezentanții autorităților locale și centrale au transmis apoi mesaje de bun venit tinerilor participanți.

Un alt moment important a fost Concertul de muzică corală susținut de Ansamblul Floralia și de tinerii din ATOR și ASCOR Iași. Evenimentul s-a încheiat cu rostirea rugăciunilor de seară.

 

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul ITOM 2018, conferința susținută de Dan Puric, a avut loc sâmbătă seară.

Duminică, 26 august, la Slujba Sfintei Liturghii ce a avut loc pe esplanada Catedralei Mitropolitane din Iași au participat aproximativ 2000 de tineri. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălţi.

 

Unul dintre cele mai emoționante momente din cadrul Sfintei Liturghii a fost cel în care tinerii au cântat Paraclisul Maicii Domnului.

 

Добавить комментарий