Aproximativ 11.000 pachete cu ţigări aduse ilegal cu barca peste râul Prut

TIGARI-de-contrabanda-stiri-botosani-2

Poliţiştii de frontieră din județul Botoșani, au descoperit şi confiscat 219.760 ţigarete (10.988 de  pachete) de provenienţă ucraineanp, în valoare de peste 850 mii grivne, pe care un bărbat intenționa să le introducă ilegal în România, cu ajutorul unei bărci pneumatice. Marfa urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Cazul a avut loc în jurul orei 07.45 pe direcţia localităţii de frontieră Bajura, o persoană de sex masculin care descărca dintr-o barcă pneumatică mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră s-au îndreptat către acesta şi l-au legitimat, iar în urma verificărilor specifice efectuate, au stabilit că este cetăţeanul român D.A., în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. La faţa locului, la aproximativ 25 de metri de malul râului Prut, au fost descoperite mai multe colete învelite în folie de culoare neagră.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.988 pachete cu ţigări diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Cu privire la cele constatate infractorul a declarat că, în urma înţelegerii avute cu o persoană ale cărei date nu le cunoaşte, trebuia să descarce ţigaretele din barca pneumatică şi să le transporte la o locaţie care urma să îi fie comunicată ulterior, în schimbul sumei de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.  Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și stabilirea întregii activități infracționale.

TIGARI-de-contrabanda-stiri-botosani-1

Добавить комментарий