Într-o lună Rusia a pierdut lângă Avdiivka 10 mii de militari  

10 11 F 2

De-a lungul lunii de asalturi active a localităţii Avdiivka din regiunea Donețk, țara agresoare rusă a pierdut aproximativ 10.000 de soldați. Acest lucru a fost anunțat vineri, 10 noiembrie, de către comandantul-suprem al Forțelor Armate Ucrainene, Valerii Zalujnyi. Potrivit lui Zalujnyi, în acest timp, Armata Ucraineană a distrus peste 100 de tancuri inamice, 250 de alte vehicule blindate, aproximativ 50 de sisteme de artilerie și șapte avioane Su-25 în apropiere de Avdiivka.

„A trecut o lună de când inamicul a început să ia cu asalt activ Avdiivka. O lună de lupte crâncene, de rezistență și de victorie a apărătorilor noștri care continuă să țină eroic apărarea», a menţionat Zalujnyi. Comandantul-suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei le-a mulțumit, de asemenea, apărătorilor din Avdiivka. „Îmi plec capul în fața celor care se află pe scut. Veșnică memorie și onoare”, a scris Zalujnyi.

După cum a comunicat anterior Agenţia „Ştiri Ucrainene”, la 7 noiembrie, șeful Administrației Militare Orăşeneşti Avdiivka, Vitali Barabaş, a declarat că ocupanții ruși se pregătesc pentru un al treilea val de atacuri asupra localităţii Avdiivka,  dar sunt împiedicați de vremea ploioasă.

La 18 octombrie, Barabaş a declarat că ocupanții ruși au lansat cea mai mare ofensivă asupra oraşului Avdiivka din 2014 încoace.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий