SUA nu vor abandona Ucraina, dar există o nuanță: Pentagonul a anunțat detalii importante privind sprijinul acordat forțelor armate

10 11 F 3
Statele Unite nu vor renunța la asistența prezidențială pentru decizii (PDA) acordată Ucrainei, dar mărimea pachetelor viitoare va fi redusă. În același timp, următoarea tranșă ar trebui să fie plătită cât mai curând posibil. Această declarație a fost făcută de purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Apărare al SUA, Sabrina Singh, relatează Ukrinform. Potrivit ei, necesitățile Ucrainei pe câmpul de luptă ar trebui să fie satisfăcute în continuare. „Îndemnăm Congresul să aprobe cererea de credite suplimentare trimisă de președinte», a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.
De asemenea, ea a reamintit că Statele Unite au transferat deja peste 95 la sută din cele 62,3 miliarde de dolari alocate pentru a sprijini Ucraina de la începutul războiului. Potrivit lui Singh, toate fondurile din cadrul Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei (USAI) au fost utilizate, dar mai există încă aproximativ un miliard de dolari în rezervă pentru asistență garantată.
Oficialul Pentagonului a recunoscut că Ucraina trebuie să conteze și pe sprijinul altor țări.
„Luna trecută am avut o reuniune a grupului de contact, iar la jumătatea lunii noiembrie va avea loc o altă reuniune a grupului de contact privind apărarea Ucrainei. Aliații și partenerii continuă să sprijine Ucraina, noi continuăm să sprijinim Ucraina cu ceea ce are nevoie în lupta sa», a conchis ea.
Anterior, Telegraf a scris că Președintele SUA, Joe Biden, nu are nicio îndoială că Ucraina va reuși să recâștige controlul asupra teritoriilor confiscate de Rusia.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий