Invitația Ucrainei la NATO nu este legată de summit-ul de la Washington: Olga Stefanișyna explică de ce

6 4 Ф 1

Invitația Ucrainei de a adera la NATO nu este legată de summit-ul care va avea loc la Washington între 9 și 11 iulie 2024, a comunicat RBK-Ucraina cu referire la o declarație a vicepremierului pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei, Olga Stefanișina. Potrivit ei, NATO nu are obiceiul de a lega deciziile importante de summit-uri. De aceea, invitația adresată Ucrainei de a adera la Alianță nu este supusă unui calendar clar. „Poate fi în cadrul summit-ului de la Washington, poate fi cu noul Secretar general al NATO. Poate fi în orice moment”, a spus ea.

Summit-ul NATO de la Washington va fi dedicat celei de-a 75-a aniversări a Alianței. Summit-ul a fost propus oficial în 2023, în timpul summit-ului NATO de la Vilnius.

Anterior, Secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că Statele Unite se așteaptă să discute despre elaborarea unei foi de parcurs pentru aderarea Ucrainei la NATO în cadrul summit-ului Alianței care va avea loc în perioada 9-11 iulie la Washington.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий