ISW: Acțiunile Rusiei în regiunea ocupată Lugansk sunt considerate genocid

4 5 F 1

În spitalele din regiunea Lugansk ocupată de Rusia, mamele sunt amenințate cu îndepărtarea copiilor nou-născuți dacă niciunul dintre părinți nu poate dovedi că are cetățenie rusă. Aceste acțiuni încalcă articolul II din Convenția privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid, comunică Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, Artem Lysogor, a declarat că, începând cu 6 mai, mamele care nasc în spitalele din regiunea ocupată Lugansk vor trebui să confirme cetățenia Federației Ruse cu cel puțin unul dintre părinții nou-născuților pentru a putea fi externate din spital.

Analiștii ISW au remarcat că, dacă acest raport este adevărat, astfel de acțiuni încalcă articolul II(d) din Convenția privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid, care definește genocidul ca fiind „impunerea de măsuri menite să împiedice nașterile într-un grup”.

Funcționarii de ocupație ruși își continuă eforturile de militarizare și îndoctrinare a tinerilor ucraineni în Ucraina ocupată. La 1 mai, „RPL” a anunțat că elaborează un nou manual școlar care va preda istoria modernă a regiunii ocupate Lugansk în conformitate cu standardele educaționale rusești.

La 2 mai, funcționarul de ocupație din regiunea Zaporijjia, Volodymyr Rogov, a declarat că 200 de copii au participat recent la jocurile militar-patriotice ale organizațiilor de tineret militar-patriotice rusești  în Berdiansk și Melitopolul ocupate, scrie „Ukrainska Pravda”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий