Itinerare turistice transfrontaliere prin regiunea Cernăuţi

9 07 F 1

În cadrul proiectului „CARPATIA UNESCO – CARPATIA VERDE. Traseu turistic transfrontalier integrat”, implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria — Slovacia — România — Ucraina 2014-2020, a avut loc acţiunea de promovare „Patrimoniul Carpaților”. La eveniment au fost prezenţi participanții la Forumul internațional ucraineano-româno-moldovenesc, precum și jurnaliști, profesori universitari și studenți. Acesta este auditoriul de bază al proiectului, care va contribui la propagarea unor astfel de obiective interesante.

În cadrul evenimentului  a fost organizată o excursie la Cetatea Hotinului, unde oaspeții au aflat mai multe despre acest monument de istorie și cultură. De asemenea, au avut ocazia de a gusta din bucatele noastre naționale.

9 07 F 2

„Sunt planificate mai multe asemenea evenimente, astfel încât vizitatorii să poată afla mai multe despre regiunea Cernăuți, istoria și cultura ei și să servească bucate din bucătăria naţională. Acesta a fost primul eveniment, un altul este planificat la Universitatea Națională din Cernăuți, iar cel de-al treilea va avea loc într-o locație naturală din raionul Vijniţa”, a declarat curatorul proiectului „CARPATIA UNESCO — CARPATIA VERDE. Traseu turistic transfrontalier integrat”, adjuncta directorului Departamentului de Dezvoltare Regională al Administrației Militare Regionale Cernăuți, Krystyna Marciuk, citată de site-ul AMR Cernăuţi.

9 07 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий