Zbigniew Kowalski: „Bucovina din inimă este un diamant care merită transmis mai departe”

9 07 Ф 1

La Cernăuţi s-a încheiat una din etapele celei de 34-a ediţie a Festivalului folcloric internaţional „Întâlniri Bucovinene”.  În acest an, aproximativ 30 de grupuri, orchestre și solişti şi-au  demonstrat măiestria interpretativă, inclusiv trei grupuri din România – „Flori de Bucovina”, „Piatra Șoimului”, „Flori Vicovene – și două din Polonia. În deschiderea festivalului adjunctul şefului Administraţiei Militare Regionale, Iulia Griţcu-Andrieş, a mulţumit prietenilor din Polonia şi România pentru susţinere.  „Astfel de activități sunt foarte valoroase și importante. Fie ca festivalul să continue să trăiască și să păstreze tradițiile pentru generațiile viitoare”, a accentuat Iulia Griţcu-Andrieş.

9 07 F 4

„În pofida războiului, voi ne susțineți. Tot ceea ce facem acum este pentru Forțele Armate. Acest festival este despre prietenie, bunătate și comunicare. Din cauza situației, am ales o singură locație pentru spectacole – Parcul orăşenesc „Taras Șevcenko”,  a declarat șefa Departamentului de Cultură al Consiliului Orăşenesc Cernăuți, Iulia Saftenko.

9 07 F 5

„Se poate vorbi mult despre festival, dar este mai bine să-l privești. Acest eveniment îi unește pe locuitorii din Bucovina, iar prin intermediul prezentărilor se realizează potențialul cultural și cercetarea pe teme legate de Bucovina. Bucovina din inimă este un diamant care merită transmis mai departe. Aici învățăm despre noi înșine și despre locul în care trăiesc oamenii din Bucovina. Festivalul în sine este un manifest că ucrainenii sunt vii și independenți și că cultura ne ține pe toți împreună”, a opinat directorul Festivalului „Întâlniri Bucovinene”, Zbigniew Kowalski, din Polonia.

9 07 F 6

9 07 F 7

Foto Vasile Rauţ

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий