Izvorul tinereții veșnice se află… la Ropcea

8 08 2020 LC site COSTINEAN 4

 

Este vorba de izvorul spiritual, cu apă vie, pentru veșnicia unui neam. Anume din aceste considerente, activista pe tărâm pedagogic și cultural, Victoria Costinean, a numit teatrul folcloric pe care l-a creat „Izvorașul”. Or, de la tezaurul folcloric pornesc deopotrivă și simțul frumosului, și dragostea pentru cultura poporului.

Pedagogul și lucrătorul culturii, Victoria Costinean, este prezentă la majoritatea acțiunilor și sărbătorilor comunității românești din regiunea Cernăuți, împreună cu elevii din grupul teatral „Izvorașul”.  Îi încurajează să evolueze cu succes pe scenele festivalurilor și concursurilor  raionale și regionale. Deseori participă împreună cu ei și la festivități în România. Însăși doamna Victoria este o interpretă minunată, dar prioritate le acordă tinerelor talente. Poate acel izvoraș al artei autentice le va aduce în viitor spre marea culturii naționale.

Simțindu-se în rolul de ocrotitoare a tradiției străbune, Victoria Costinean a creat la Școala din Ropcea, unde activează ani la rând, un muzeu al satului.

La 8 august doamna Victoria Costinean își sărbătorește ziua de naștere. Colaboratorii ziarului online „Libertatea Cuvântului”  îi urează multă sănătate și putere de muncă întru păstrarea prospețimii și purității acestui izvoraș al veșniciei unui neam.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий