Jocurile Olimpice, aşteptate timp de cinci ani, au fost inaugurate

23 07 2021 LC INFO 4

Ciclul olimpic este de patru ani, însă Olimpiada-2020 face excepţie: ea a fost deschisă cu un an mai târziu, la 23 iulie 2021. A intervenit pandemia de coronavirus. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor dura de la 23 iulie până la 8 august. Competiţiile la unele discipline de sport se vor desfăşura cu tribunele goale, iar masca a devenit un atribut obligatoriu pentru sportivii olimpieni.

Naţionala olimpică a Ucrainei include 156 de sportivi. Întreaga delegaţie ucraineană a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Drapelul Ucrainei a fost purtat de Bogdan Nikişin şi de Olena Kostevici, pentru care Olimpiada de la Tokyo este a cincea în viaţa ei sportivă.

Din păcate, în marea sărbătoare sportivă s-a găsit loc şi pentru un scandal politic – Primul canal rus, a întrerupt transmisia directă de la Tokyo cu o pauză pentru publicitate anume în momentul când urma să fie prezentată Naţionala olimpică a Ucrainei. Nu se ştie care va fi performanţa olimpienilor ruşi la Tokyo, dar imaginea televiziunii ruse, prin acest gest răuvoitor, a scăzut considerabil.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий