Joe Biden: „Invazia la care s-a hotărât Putin a fost testul secolului”

8 02 2023 F 4

Președintele american, Joe Biden, și-a ținut discursul anual privind starea din țară în fața Congresului SUA pe 7 februarie (8 februarie la 3:30, ora Kievului). Printre cei prezenți în sală a fost și Ambasadorul Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Președintele SUA i-a cerut să se ridice când a vorbit despre sprijinirea Ucrainei în respingerea agresiunii ruse. Împreună cu Markarova, întregul Congres al SUA s-a ridicat în picioare. Congresmenii și persoanele invitate au aplaudat, stând în picioare. Radio „Libertatea” a  prezintat principalele puncte din discursul lui Joseph Biden.

„Puterea noastră nu constă numai în exemplul care arată puterea noastră, ci și în puterea exemplului nostru. Amintiți-vă că lumea ne urmărește.

Acum un an, am vorbit în această sală – la doar câteva zile după ce Vladimir Putin  a declanșat războiul brutal împotriva Ucrainei.  Acest atac evocă amintiri ale morții și distrugerii pe care le-a suferit Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Invazia la care s-a hotărât Putin a fost testul secolului. Un test pentru America. Un test pentru întreaga lume. Vom putea să ne apărăm principiile de bază? Vom apăra suveranitatea? Vom apăra dreptul oamenilor de a trăi liber fără tiranie? Vom susține democrația? La urma urmei, această protecție este importantă pentru noi toți, deoarece păstrează lumea și împiedică potențialii agresori să ne amenințe securitatea și prosperarea.

Peste un an vom ști răspunsul: da, am făcut aceasta! Împreună, am făcut ceea ce America face întotdeauna cel mai bine: am condus lumea după noi; am unit NATO; am creat o coaliție globală; ne-am opus agresiunii lui Putin; am sprijinit poporul ucrainean.

Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite este astăzi aici. Ea își reprezintă țara și curajul poporului ei.

Doamnă ambasadoare, America este unită în sprijinul nostru pentru țara dumneavoastră. Vă vom sprijini atâta timp cât este nevoie. Țara noastră lucrează pentru o mai mare libertate, o mai mare demnitate și o lume mai mare, nu numai în Europa, ci peste tot”, a declarat Joe Biden.

8 02 2023 F 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий